KAIKKI UUTISET

Vimpelin tehdas sai uuden vetäjän

Insinööri Juha Ylipekka aloitti vuoden alussa Oy ViaCon Ab:n Vimpelin tehtaan tehdaspäällikkönä.

”Olen hyvin innostunut uudesta tehtävästä”, Ylipekka tuumii.

Ennen ViaConille siirtymistään hän työskenteli 6,5 vuotta Ruukki Construction Oy:ssä tuotannon ja kunnossapidon esimiestehtävissä, Vimpelissä tuolloinkin.

”Työpaikanvaihtoon motivoi uralla etenemisen lisäksi uuden työnantajan erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät, toiminnan vakavaraisuus sekä itselleni sopiva organisaatiokulttuuri.  Koen, että johtajana voin vaikuttaa niin strategisiin kuin operatiivisiinkin ratkaisuihin ja saan suunnitella toimintaa kokonaisvaltaisesti. Se kiinnostaa kovasti.”

ViaConin Vimpelin tehtaan putkituotteet ovat tuttuja Ylipekalle jo ennestään.

”Tuotteiden laatu on tunnettua – ja sitä arvostetaan. Täällä tehtävät putket ovat ainutlaatuisia Suomen oloissa, sillä missään muualla ei niitä tehdä. Siten markkina-asemamme on hyvä – eikä markkinaosuutemme ole uhattuna lähitulevaisuudessakaan.”

Taloustilanne on kuitenkin tunnetusti juuri nyt vaikea alalla kuin alalla.

”Rahat ovat tiukassa”, Ylipekka myöntää. ”Toivottavasti infrarakentamiseen kuitenkin riittävästi panostetaan. On tärkeää, että tiestön kunnossapidosta huolehditaan ajoissa –  ja edistetään näin liikenneturvallisuuden ohella myös yritysten logistiikkatoimintojen sujumista”, Ylipekka jatkaa.

Ruukilla Ylipekan eräänä vastuualueena olivat työturvallisuusasiat.

”Niitä aion nykyisessäkin työssäni edistää, mikäli on tarvetta. Minusta on erittäin tärkeää, että tehtaamme työntekijät viihtyvät ja tuntevat olonsa turvalliseksi. Oma johtamisnäkemykseni perustuu humaanisuuteen ja ihmistenväliseen inhimilliseen  kanssakäymiseen. Ehkä tähän piirteeseeni vaikuttaa se, että olen myös  opiskellut  sosiaalialaa ja perehtynyt mm. nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen.  Tavoitteenani onkin, että voimme jatkossa työllistää vimpeliläisiä nuoria tehtaallemme  sopiviin työharjoittelutehtäviin.”

34-vuotiaan Ylipekan perheeseen kuuluvat Jaana vaimon lisäksi kaksi pientä tytärtä: 3,5 vuotias Emma ja kuusikuukautinen Aino. Harrastuksista läheisin on vapaapalokuntatoiminta.