Viherkatto

Vihertuotteiden avulla aikaan saadaan houkuttelevaa ja viihtyisää ympäristöä. Lisäksi vihertuotteet, kuten viherkatto, tarjoavat vaihtoehdon hulevesien hallintaan ja energian säästöön. ViaConin vihertuotteilla luomme yksinkertaisia ratkaisuja, joilla saavutetaan onnistunut ja lähes huoltovapaa lopputulos.

Viherkatto – kestävää monimuotoisuutta

Viherkatolla tarkoitetaan rakennuksen kattoa, joka on osittain tai kokonaan peitetty kasvillisuudella. Kattokasvillisuus voi vaihdella muutaman sentin paksuisesta maksaruohomatosta jopa kattopuutarhoihin. Viherkaton tarkoitus on auttaa hulevesien hallinnassa, sillä se ottaa vastaan suuren osan sadevesistä. Ratkaisulla on myös mahdollista saavuttaa energian säästöjä, sillä viherkatto tasaa talon lämpötilaa niin talvella kuin kesälläkin. ViaConin viherkatto on myös visuaalisesti miellyttävä ratkaisu, sillä maksaruohomatto vaihtaa väriään eri vuodenaikoina.

ViaCon viherkatto

Maksaruohokasvustot tarjoavat katoille houkuttelevia, elinvoimaisia ja kukkivia viherkattoratkaisuja. ViaConin ratkaisu on yksinkertainen ja valmis tuote onnistuneeseen viherkattoon.

Viherkaton komponentit

 • Maksaruohomatto sisältää nuppukasvuston, lannoitteen ja vahvisteen. Matto toimitetaan valmiskasvustona lavalla.
 • Kosteudenpitomattoa käytetään maksaruohomaton alla. Se toimii osana kasvuston lannoitetta.
 • Salaojitus hoidetaan maksaruohomaton ja kosteudenpitomaton alla. Salaojitusmateriaalin valinta riippuu katon kaltevuudesta ja pituudesta.
 • Kattolannoite takaa pitkäikäisen ja helppohoitoisen viherkaton.

Näin asennat viherkaton

Viherkatto suositellaan asennettavaksi vedeneristeen päälle, jonka maksimikaltevuus on 45 astetta.

Viherkaton asennus katolle kattorakenteesta ylöspäin:

 1. Vedeneriste
 2. Salaojamatto kierreverkko alaspäin
 3. Kosteudenpitomatto (voidaan asentaa kumminpäin tahansa)
 4. Maksaruohomattomatto

Viherkaton yhden neliömetrin suuruiset palat asennetaan katolle puskusaumoin. Saumat täytetään maa-aineksella. Tarvittaessa ruohopalat voidaan ankkuroida kattoon lisäämällä esimerkiksi laavakiveä kasvuston päälle.Rei´itetyt kulmalistat liimataan bitumikaton reunoihin bitumisuikaleilla. Asennus tehdään viimeistään syys-lokakuussa, lämpötilan ollessa vähintään +10 astetta. Asennustyöt tulee toteuttaa niin, että maksaruoholle jää vähintään 2-3 viikkoa kasvuaikaa ennen kylmää kautta.

Viherkattoa voidaan elvyttää maksaruohosilpulla, mikäli siihen tulee vaurioita. Asennustyön valmistuttua katto pitäisi kastella kertaalleen. Kuivina kausina kattoa pitää kastella riittävästi.

Viherkatto: edut ja hyödyt

 • sitoo sadevettä jopa 50 %: tehokas hulevesien hallinta
 • tasaa talon lämpötilaa kesällä ja talvella: energiansäästöjä
 • vaimentaa melua ja parantaa ilmanlaatua: miellyttävämpi asuinympäristö
 • suojaa kattorakennetta mm. UV-säteilyltä: pidempi kattopinnoitteen elinikä
 • lähes huoltovapaa: sietää hyvin kuivuutta ja säänvaihteluita

Lataa Viherkatot -esitteemme ja kysy lisätietoja!

Köynnösvaijerit vihreä ja viihtyisä julkisivu 

Viherseinä on visuaalisesti vaikuttava sekä kaupunkiympäristöä elävöittävä ja rikastuttava elementti. Oikein toteutettuna köynnösseinä toimii akustisena elementtinä, suojaa julkisivua ja parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Tuotevalikoimaan kuuluvat vihervaijerit ja -verkot tarjoavat runsaasti ideoita erityyppisten köynnösseinien suunnitteluun.

 

KAIKKI TUOTTEET