Bentoniittimatto

Bentoniittimatto on geokomposiitti, joka muodostuu geotekstiileistä ja bentoniittisavesta. Bentoniitti on luonnon savimineraali, joka hydratoituessaan paisuu ja muuttuu paineen alla käytännössä nestettä läpäisemättömäksi. Paisumisominaisuuksiensa ansiosta bentoniittimatto on pienten läpivientien ja vaurioitumisten osalta ns. itsepaikkautuva. Bentoniittimatoilla on erittäin hyvä jäätymis/sulamiskestävyys sekä kuivumis/kastumiskestävyys.

Bentofix®-bentoniittimatoista löytyy sopivat versiot eri käyttötarkoituksiin:

  1. Perinteiset bentoniittimatot esimerkiksi teiden luiskasuojauksiin ja kaatopaikkojen pohjarakenteisiin. Esim. Bentofix NSP 4900 (InfraRyL-vaatimusten mukainen): rullakoko 5 m x 40 m.
  2. Lujitetut bentoniittimatot esim. kaatopaikkojen pintarakenteisiin tai muihin vastaaviin kohteisiin, joissa matolta vaaditaan lujuutta (pitkät ja jyrkät luiskat) ja muodonmuutoskestävyyttä (painuva pohja). Esim. Bentofix B5500.
  3. Lujitetut bentoniittimatot maanalaisiin vaaka- ja pystyrakenteiden vedenpaine-eristyksiin. Esim. Bentofix BFG 5000, jossa ylemmän geotekstiilin pinta on kyllästetty bentoniittijauheella. Bentofix BFG 5000 muodostaa erittäin intiimin kontaktipinnan esimerkiksi betonin kanssa.

Kaikissa Bentofix®-bentoniittimatoissa on pituussuuntaisesti ns. itsesaumautuvat reunat, jolloin asentamisvaiheessa ei tarvitse lisätä bentoniittijauhetta pitkittäisiin saumoihin.

Bentofix®-bentoniittimattojen patentoidun neulausprosessin avulla muodostuu pitkäaikainen sidonta kankaiden välille, jonka ansiosta bentoniitti pysyy hyvin paikallaan ja matto saavuttaa suuren sisäisen leikkauslujuuden.

Ota yhteyttä, niin selvitämme tarvettanne vastaavan materiaalin ja avustamme sekä suunnittelussa että mitoituksessa.

Tutustu myös suodatinkankaisiimme!

KAIKKI TUOTTEET