KAIKKI UUTISET

Rumtec-siltojen teräsrakenteille CE-merkintä

Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt Rumtec-teräsrakenteille CE-sertifikaatin.

”Tämä on osoitus siitä, että valmistamamme teräsputket vastaavat täydellisesti harmonisoidun standardin SFS-EN 1090-1 vaatimuksia”, kehityspäällikkö Jouko Selkämaa Oy ViaCon Ab:sta toteaa.

Sertifikaatti on osoitus pitkäjänteisestä kehitys- ja tutkimustyöstä Vimpelin tuotantolaitoksella.

”Eräs vahvuutemme on teräsrakenteiden valmistukseen liittyvä tietotaito ja  osaaminen”, Selkämaa huomauttaa. ”Se ei synny itsestään, vaan edellyttää henkilöstön jatkuvaa kouluttamista sekä laatuajattelun soveltamista koko organisaatiossa.”

Oy ViaCon Ab:n Vimpelin tuotantolaitoksella tehdään teräsrakenteita infrarakentamisen monipuolisiin tarpeisiin. Asiakkaita ovat teiden ja katujen sillanrakentajatahot sekä tienrakentajat eri puolilla Suomea. Selkämaa arvioi, että CE-sertifikaatti on eräs osoitus yritystoiminnan vastuullisuudesta.

”Olemme jo ennestään tunnettu ja luotettu toimija infrarakentamisen toimialalla – ja tuotteemme tunnetaan hyvin”, Selkämaa mainitsee.

Silti julkinen laatumerkintä on myönteinen signaali, joka vahvistaa kilpailukykyä.

”Se kertoo, että Rumtec-rakenteiden ominaisuudet on määritelty standardin mukaisesti, kansalliset lisävaatimukset huomioiden. Se on selkeä viesti  asiakkaille  siitä, että tuotteemme täyttää sataprosenttisesti viranomaisten  ohjeistukset ja sillanrakentamisen tämänhetkiset laatuvaatimukset.”

CE-merkintä täydentää Oy ViaCon Ab:n Vimpelin tehtaan vuonna 1996 käyttöönotettua ISO 9001 – laatujärjestelmää.