KAIKKI UUTISET

Kivisydän vesieristettiin bentoniittimatolla

Oulun keskustan maanalainen pysäköintialue Kallioparkki – Kivisydämeksikin kutsuttu – on ollut autoilijoiden käytössä lokakuun alusta lähtien. Peruskallioon, 25 metrin syvyyteen louhitussa luolassa on tällä hetkellä pysäköintitilat 900 ajoneuvolle ja väestönsuojatilat 3 000 hengelle.

”Kyseessä on ollut ammatillisesti erittäin kiinnostava ja kooltaan ainutlaatuinen rakennuskohde”, sanoo projekti-insinööri Tapani Uusitalo kohteen urakoinnista vastanneesta Lemminkäinen Infra Oy:stä.

”Vuoden 2012 kesäkuussa pysäköintiluolaston rakennustyöt käynnistyivät, Uusitalo kertoo. ”Oy ViaCon Ab:n kanssa suunniteltiin vedenpaine-eristykseen tarvittavat ratkaisut”, hän jatkaa.

”Teimme hyvää yhteistyötä (ViaConin) tuotepäällikkö Saara Kaikkosen kanssa”, Uusitalo toteaa.

”Häneltä saimme erittäin asiantuntevaa neuvontaa ja konsultointia siihen, kuinka Kallioparkin kaltaisessa kohteessa tulisi vesieristäminen toteuttaa ja minkälaisia materiaaleja on käytettävissä. Päädyimme hankkimaan ViaConin maahantuomaa Bentofix BFG 5000- bentoniittimattoa. Siitä on saatu hyvää kokemusta useista vaativista kohteista, mm. Kehäradan työmaalta”, Uusitalo sanoo.

Bentofix BFG 5000- matossa ylemmän geotekstiilin pinta on kyllästetty bentoniittijauheella. Siksi se muodostaa erittäin tiiviin kontaktipinnan esimerkiksi betonin kanssa. Etuja ovat mm. tasalaatuisuus, itsepaikkautuvuus ja asennettavuus. Oulussa matto toimitettiin Kallioparkin työmaalle viiden metrin levyisenä rullana ja asennettiin sisäänmenoluiskien seinämiin.

IMG_2086_Bentofix_waterproofing

”Hyvälle yhteistyölle on ollut oleellista toimitusten sujuvuus sekä erittäin avoin tiedonkulku”, Uusitalo toteaa. ”Me saimme projektin aikana riittävästi taustatietoa – ja erilaisia dokumentteja mattomateriaalista ennen päätöksentekoa. Juuri tällaista avoimuutta ja omaa työtämme tehostavaa asennoitumista arvostan suuresti”, Uusitalo mainitsee.